Eksempelsetninger.com

Eksempelsetninger for zoologen

Her kan du finne et stort utvalg av eksempelsetninger for ordet zoologen, eller med andre ord setninger som kan hjelpe deg å lære å bruke zoologen i en setning. Å lære å bruke et ord i setninger kan være veldig nyttig, for eksempel når det gjelder å lære å bruke ordet i en setning, i hvilken kontekst ordet kan brukes så vel som å lære den sanne betydningen av ordet "zoologen".

Zoologen i en setning

Her nedenfor finner du flere setninger som illustrerer hvordan du bruker ordet zoologen i en setning.


 1. Den engelske zoologen Charles Sutherland Elton utga i 1927 Animal Ecology.


 2. På et besøk til en zoologisk hage treffer hun zoologen Oliver (John Heard).


 3. Ordet økologi ble skapt i 1866 av den tyske zoologen og filosofen Ernst Haeckel (Ökologie).


 4. Han begynte å kle seg i en vid ullkutte, inspirert av legen og zoologen Gustav Jägers reformklær.


 5. Noen krediterer den britiske zoologen John Edward Gray for året 1850, andre samme mann for året 1865.


 6. Pictures satte i gang hvert sitt prosjekt om zoologen, men de ble etter hvert enige om en samproduksjon.


 7. To av barna ble senere kjent for sin egen virksomhet: historikeren Alf Collett og zoologen Robert Collett.


 8. Afrikansk villhund ble først beskrevet av den hollandske aristokraten og zoologen Coenraad Jacob Temminck (1778–1858) i 1820.


 9. Filmen handler om den amerikanske zoologen Dian Fossey (Sigourney Weaver), som i 1966 drar til Rwanda for å studere de sjeldne fjellgorillaene i området.


 10. Rosa Økland var datter av agent og bokhandler Rasmus Rasmussen Økland (1861–1924) og Rosalie Emilie Hanisch (1869–1963), og søster av zoologen Fridthjof Økland.


 11. I 1998 oppdaget den kvinnelige zoologen Joyce Poole en flokk med ungdyr i Tsavo nasjonalpark i Kenya, som ytret lyder man tidligere aldri hadde hørt fra en elefant.


 12. I 1809 kom den franske vitenskapsmannen og zoologen Jean-Baptiste de Lamarck opp med en teori som holdes for å være den første moderne og komplette teorien om evolusjon.


 13. Den første var I gorillaens rike, basert på livet til zoologen Dian Fossey (Weaver) og virksomheten hennes i Virunga-fjellene i Rwanda, der hun studerte de sjeldne fjellgorillaene.


 14. Det ble foretatt meteorologiske og oseanografiske undersøkelser av cand.mag Ditlef Rustad og amanuensis Håkon Mosby, samt vitenskapelig arbeid over krill, den viktigste hvalføden, av zoologen dr.


 15. Ekteparet Sars, foreldre til historikeren Johan Ernst Sars og zoologen Ossian Sars, kom til å bosette seg i Christiania med sine barn; og slik ble de Welhavens omgangsvenner seinere i livet også.


 16. I 1877 giftet han seg med Christine Bernhardine Dahl (1855–1910) og fikk ti barn, deriblant OL-skytteren Ole Tobias Olsen (1878–1940) som var ordfører i Mosjøen, zoologen Ørjan Olsen (1885–1972) og geologen Anders K.

Forrige og neste ord i databasen

‹‹ zoolog zoologer ››

Generell informasjon om "zoologen" eksempelsetninger

Eksempelsetningene for ordet zoologen som vi presenterer på dette nettstedet, stammer fra forskjellige offisielle kilder. For eksempel er en av våre kilder artikler på Wikipedia som er klassifisert som minst gode artikler. Men vi bruker også nyhetsartikler, bøker og andre generiske tekster for å samle eksempler på hvordan ordet "zoologen" kan brukes i en setning. Til høyre for hver setning finner du en lenke ut pil som sender deg til kilden til setningen, hvor du får tilgang til hele teksten og konteksten for den presenterte eksempelsinnen. Dette kan være nyttig fordi noen ord noen ganger kan være vanskelig å forstå med bare en setning for kontekst, mens hele artikkelen eller teksten kan hjelpe deg med å få innsikt i hvordan du bruker ordet "zoologen".