Eksempelsetninger.com

Eksempelsetninger for krom

Her kan du finne et stort utvalg av eksempelsetninger for ordet krom, eller med andre ord setninger som kan hjelpe deg å lære å bruke krom i en setning. Å lære å bruke et ord i setninger kan være veldig nyttig, for eksempel når det gjelder å lære å bruke ordet i en setning, i hvilken kontekst ordet kan brukes så vel som å lære den sanne betydningen av ordet "krom".

Krom i en setning

Her nedenfor finner du flere setninger som illustrerer hvordan du bruker ordet krom i en setning.


 1. Senere i 1798 greide han å isolere rent krom.


 2. Bayer Chemie utviklet Basilit CFK (kopper, krom, fluor).


 3. Heksavalent krom Cr(VI) er meget giftig og kreftfremkallende.


 4. Han fant også spor av krom i edelstener som rubin og smaragd.


 5. I 1933 fikserte Sonti Kamesam både kopper og arsen i tre ved hjelp av krom.


 6. I 1798 oppdaget han at rent krom kunne isoleres ved å varme opp kromoksid med trekull.


 7. Uorganisk kromsalt tas dårlig opp i kroppen, kun 1% mot 20% av organisk bundet krom fra kromgjær.


 8. CCA, det vil si et impregneringsmiddel basert på kobber, krom og arsen, er rimelig og svært effektivt.


 9. Etter hvert kom produkter som Tanalith (fluor, krom, arsen, fenol) og Wolmanit CB (kopper, krom, bor).


 10. All sement som selges i Norge er dekromatisert, og skal ikke inneholde mer enn 2 mg krom pr kilo sement.


 11. Videre brukes krom til overflatebehandlig ved at et metall påføres et tynt sjikt med krom ved hjelp av elektrolyse.


 12. På 1800-tallet ble krom hovedsakelig brukt i maling og garving av lær, men i våre dager har stoffet en rekke anvendelsesområder.


 13. Den franske kjemikeren Hippolyte Victor Collet-Descotils erklærte feilaktig at del Rios nye grunnstoff i virkeligheten var urent krom.


 14. Det finnes også kjemisk avvikende stjerner som viser uvanlig like mengder av visse stoff i sine spekter, spesielt krom og sjeldne grunnstoffer.


 15. Noen organismer trenger også mindre mengder av aluminium, bor, brom, jod, selen, krom, molybden, vanadium, silisium, strontium, barium og nikkel.


 16. Den har rammet den dyrere versjonen, men inkluderer mer påkostet interiør med armlene og bak kurvstropper, doble ekstra hjul, doble krom horn og to baklys.


 17. Helse- og miljømessig er alle de tre aktive stoffene kobber, krom og arsen er problematiske: Enkelte kobberforbindelser er giftige, særlig for vannlevende dyr.


 18. Laget er datert til å være omtrent 12 800 år gammelt og inneholder platina, gull, sferuler som er rike på jern og krom, og jernpartikler som er sjeldne i naturen.


 19. Krom i ren form har ikke betydning for menneskekroppen, men trivalent krom (Cr ioner) blir betraktet som et viktig stoff for insulin og sukkerbalansen for mennesker.


 20. Heinrich Brüning oppdaget at vannløselige metallsalter kunne bindes i tre ved hjelp av krom, og i 1926 klarte Gilbert Gunn hos britiske Celcure å fiksere kopper i tre.


 21. Betydningen av trivalent krom er omstridt, og USAs myndigheter reduserte anbefalt daglig inntak fra 50-100 µg til 35 µg for voksne menn og 25 µg for voksne kvinner i 2007.


 22. Under eksperimentene minnet fargene ham om krom, og han ga det derfor navnet panchromium, men endret det senere til erythronium (av gresk for rød), siden de fleste saltene ble rødfarget under oppvarming.


Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Krom, https://no.wikipedia.org/wiki/Impregnering_av_trevirke, https://no.wikipedia.org/wiki/Betong, https://no.wikipedia.org/wiki/Vanadium, https://no.wikipedia.org/wiki/Stjerne, https://no.wikipedia.org/wiki/Biosfære, https://no.wikipedia.org/wiki/Volvo_PV651, https://no.wikipedia.org/wiki/Yngre_dryas

Forrige og neste ord i databasen

‹‹ krokoitt kromallergi ››

Generell informasjon om "krom" eksempelsetninger

Eksempelsetningene for ordet krom som vi presenterer på dette nettstedet, stammer fra forskjellige offisielle kilder. For eksempel er en av våre kilder artikler på Wikipedia som er klassifisert som minst gode artikler. Men vi bruker også nyhetsartikler, bøker og andre generiske tekster for å samle eksempler på hvordan ordet "krom" kan brukes i en setning. Til høyre for hver setning finner du en lenke ut pil som sender deg til kilden til setningen, hvor du får tilgang til hele teksten og konteksten for den presenterte eksempelsinnen. Dette kan være nyttig fordi noen ord noen ganger kan være vanskelig å forstå med bare en setning for kontekst, mens hele artikkelen eller teksten kan hjelpe deg med å få innsikt i hvordan du bruker ordet "krom".