Eksempelsetninger.com

Eksempelsetninger for fideikommiss

Her kan du finne et stort utvalg av eksempelsetninger for ordet fideikommiss, eller med andre ord setninger som kan hjelpe deg å lære å bruke fideikommiss i en setning. Å lære å bruke et ord i setninger kan være veldig nyttig, for eksempel når det gjelder å lære å bruke ordet i en setning, i hvilken kontekst ordet kan brukes så vel som å lære den sanne betydningen av ordet "fideikommiss". I tillegg viser vi også hvordan ulike bøyninger av fideikommiss kan brukes, bøyningene som vi også har eksempelsetninger på er: fideikommisset. Hvis du klikker på bøyningen av fideikommiss som du er interessert i, kommer du til listen over eksempelsetninger for den aktuelle formen.

Fideikommiss i en setning

Her nedenfor finner du flere setninger som illustrerer hvordan du bruker ordet fideikommiss i en setning.


  1. Den økonomiske situasjonen for Bernt Ankers fideikommiss ble stadig dårligere under og etter Napoleonskrigene.


  2. Ved Bernt Ankers død i 1805 ble hans forretningsimperium lagt inn i et fideikommiss (en type stiftelse), hvor bestyreren Lars Semb ved Moss Jernverk var en av tre i styret.

Fideikommisset i en setning

Fideikommisset er en bøyningsform av fideikommiss, nedenfor finner du eksempelsetninger for fideikommisset.


  1. Selv om forholdene var dårlige var det Moss Jernverk som i disse årene ga overskudd til fideikommisset, mot slutten av krigen var det basert på tømmeret som sagene leverte.

Forrige og neste ord i databasen

‹‹ fibrose fiende ››

Generell informasjon om "fideikommiss" eksempelsetninger

Eksempelsetningene for ordet fideikommiss som vi presenterer på dette nettstedet, stammer fra forskjellige offisielle kilder. For eksempel er en av våre kilder artikler på Wikipedia som er klassifisert som minst gode artikler. Men vi bruker også nyhetsartikler, bøker og andre generiske tekster for å samle eksempler på hvordan ordet "fideikommiss" kan brukes i en setning. Til høyre for hver setning finner du en lenke ut pil som sender deg til kilden til setningen, hvor du får tilgang til hele teksten og konteksten for den presenterte eksempelsinnen. Dette kan være nyttig fordi noen ord noen ganger kan være vanskelig å forstå med bare en setning for kontekst, mens hele artikkelen eller teksten kan hjelpe deg med å få innsikt i hvordan du bruker ordet "fideikommiss".