Eksempelsetninger.com

Eksempelsetninger for eksilet

Her kan du finne et stort utvalg av eksempelsetninger for ordet eksilet, eller med andre ord setninger som kan hjelpe deg å lære å bruke eksilet i en setning. Å lære å bruke et ord i setninger kan være veldig nyttig, for eksempel når det gjelder å lære å bruke ordet i en setning, i hvilken kontekst ordet kan brukes så vel som å lære den sanne betydningen av ordet "eksilet".

Eksilet i en setning

Her nedenfor finner du flere setninger som illustrerer hvordan du bruker ordet eksilet i en setning.


  1. I Klagesangene 1:3, 7 beskrives eksilet som ani.


  2. Også i tiden etter eksilet i Babylon anså jødene Jerusalem som verdens sentrum.


  3. Sammenligninger med jødenes prøvelser under eksilet i Babylon noen hundre år tidlige er vanlige i tekstene.


  4. Verket inneholder bla profetier om eksilet, fordømmelser av hans motstandere og eksempler på hans politiske syn.


  5. Han tenkte også over idéen om å abdisere for å kunne følge sin helt i eksilet, men Wagner talte ham hurtig fra det.


  6. Av de syv erkeenglene i judaismen etter eksilet er det kun tre, Gabriel, Mikael og Rafael som nevnes med navn i de skrifter som over tid ble kanonisert.


  7. Kimon skal i 451 ha kommet hjem fra eksilet og forhandlet frem en fem års våpenhvile med Sparta etter et forslag fra Perikles, en hendelse som indikerte en endring i Perikles' politiske strategi.

Forrige og neste ord i databasen

‹‹ eksilanter eksiliranere ››

Generell informasjon om "eksilet" eksempelsetninger

Eksempelsetningene for ordet eksilet som vi presenterer på dette nettstedet, stammer fra forskjellige offisielle kilder. For eksempel er en av våre kilder artikler på Wikipedia som er klassifisert som minst gode artikler. Men vi bruker også nyhetsartikler, bøker og andre generiske tekster for å samle eksempler på hvordan ordet "eksilet" kan brukes i en setning. Til høyre for hver setning finner du en lenke ut pil som sender deg til kilden til setningen, hvor du får tilgang til hele teksten og konteksten for den presenterte eksempelsinnen. Dette kan være nyttig fordi noen ord noen ganger kan være vanskelig å forstå med bare en setning for kontekst, mens hele artikkelen eller teksten kan hjelpe deg med å få innsikt i hvordan du bruker ordet "eksilet".