Eksempelsetninger.com

Eksempelsetninger for dronninga

Her kan du finne et stort utvalg av eksempelsetninger for ordet dronninga, eller med andre ord setninger som kan hjelpe deg å lære å bruke dronninga i en setning. Å lære å bruke et ord i setninger kan være veldig nyttig, for eksempel når det gjelder å lære å bruke ordet i en setning, i hvilken kontekst ordet kan brukes så vel som å lære den sanne betydningen av ordet "dronninga".

Dronninga i en setning

Her nedenfor finner du flere setninger som illustrerer hvordan du bruker ordet dronninga i en setning.


 1. Mange midd overvintrer sammen med dronninga.


 2. Galleriet under viser et utvalg malerier med dronninga som motiv.


 3. Ofte flyr da dronninga av gårde med hannen hengende fast og slår seg ned i et tre eller lignende.


 4. Så snart bolet er klart, begynner dronninga å samle inn pollen som legges i en klump på bunnen av bolet.


 5. Noen arbeidere prøver ofte å legge egg selv, men dronninga er normalt raskt på pletten og spiser dem opp.


 6. Men arbeiderne kan ta del i eggleggingen dersom dronninga dør eller mister sin dominerende status i kolonien.


 7. Så lenge dronninga ruger på eggene, tar hun kun nødvendige turer ut når været er bra for å etterfylle nektar og pollen.


 8. Som regel blir den opprinnelige dronninga drept, men av og til lever gjøkhumledronninga side om side med den gamle dronninga.


 9. Blir temperaturen faretruende høy, vil alle arbeidere og dronninga ta del i å vifte i og rundt bolet, for å oppnå best mulig kjøling.


 10. Når denne klumpen er på størrelse med en liten ert, bygger dronninga en eggcelle med en blanding av voks og pollen, hvor hun legger 5-15 egg.


 11. Til og begynne med gjør dronninga av nødvendighet alt arbeidet alene, men etter hvert slutter hun å samle mat og tar seg mer og mer av egglegging og yngelstell.


 12. Hos denne arten er det nesten aldri arbeidere, men dronninga har pollenkurver og deltar selv i arbeidet med å sanke nektar og pollen; i motsetning til hos gjøkhumlene.


 13. Etter en vellykket paring fortsetter hannen å patruljere ruta si, mens dronninga flyr litt rundt og prøver å spise mest mulig før hun finner et egnet sted å overvintre.

Forrige og neste ord i databasen

‹‹ dronning dronningen ››

Generell informasjon om "dronninga" eksempelsetninger

Eksempelsetningene for ordet dronninga som vi presenterer på dette nettstedet, stammer fra forskjellige offisielle kilder. For eksempel er en av våre kilder artikler på Wikipedia som er klassifisert som minst gode artikler. Men vi bruker også nyhetsartikler, bøker og andre generiske tekster for å samle eksempler på hvordan ordet "dronninga" kan brukes i en setning. Til høyre for hver setning finner du en lenke ut pil som sender deg til kilden til setningen, hvor du får tilgang til hele teksten og konteksten for den presenterte eksempelsinnen. Dette kan være nyttig fordi noen ord noen ganger kan være vanskelig å forstå med bare en setning for kontekst, mens hele artikkelen eller teksten kan hjelpe deg med å få innsikt i hvordan du bruker ordet "dronninga".