Eksempelsetninger.com

Eksempelsetninger for concerto

Her kan du finne et stort utvalg av eksempelsetninger for ordet concerto, eller med andre ord setninger som kan hjelpe deg å lære å bruke concerto i en setning. Å lære å bruke et ord i setninger kan være veldig nyttig, for eksempel når det gjelder å lære å bruke ordet i en setning, i hvilken kontekst ordet kan brukes så vel som å lære den sanne betydningen av ordet "concerto".

Concerto i en setning

Her nedenfor finner du flere setninger som illustrerer hvordan du bruker ordet concerto i en setning.


  1. De fikk fellesnavnet concerto, som tidligere ble brukt på vokalmusikk.


  2. Begge eksemplene er typiske også i at de er virtuose og at tempoet er omtrent som hurtigdelene i en concerto altså første eller tredjesatsen.


  3. Fiolinens popularitet medførte at italienske komponister skapte solosonater, triosonater og concerto, alle for å fremvise fiolinens egenskaper.


  4. Det inkluderte concerto grosso, der et lite ensemble ble satt opp mot et stort, og soloconcerto, med et soloinstrument mot resten av orkesteret.


  5. En av de første kjente var kvinnegruppen The Toys, med A lover's concerto (sterkt inspirert av Menuett i g-dur fra Anna Magdalena Bachs notebok).


  6. Til tross for at Corelli var en fiolinist, valgte han ikke soloconcerto med fiolin og orkester, men heller concerto grosso, som best passet med musikkstilen i Roma.


  7. Det mest kjente verket etter Bach er en vokal concerto for to tenorer, bass, fiolin, tre gamber og generalbass, Siehe, wie fein und lieblich ist es, skrevet i anledning hans 47.


  8. Konsertens utvikling hadde allerede tidlig i klassisismen begynt å bevege seg fra concerto grosso med flere solister til konserter med hovedinstrument, gjerne spilt av komponisten selv.


  9. Dette ser man i Brandenburgkonsertene, som varierer stort, fra den concerto grosso (1, 2, 4) til konsertoverturer (3, 6) og 5, som minner mest om en solokonsert for cembalo og orkester.


  10. Rundt 1750-tallet utviklet strykekvartetten seg fra barokkens triosonateform, i italiensk musikk fra den tidlige symfonien, sonaten og concerto grossoen og i tysk/østerriksk musikk fra kvartett-divertimentoen.


Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Barokken_(musikk), https://no.wikipedia.org/wiki/Johann_Sebastian_Bach, https://no.wikipedia.org/wiki/Georg_Christoph_Bach, https://no.wikipedia.org/wiki/Klassisismen_(musikk), https://no.wikipedia.org/wiki/Strykekvartett

Forrige og neste ord i databasen

‹‹ concerti concertoen ››

Generell informasjon om "concerto" eksempelsetninger

Eksempelsetningene for ordet concerto som vi presenterer på dette nettstedet, stammer fra forskjellige offisielle kilder. For eksempel er en av våre kilder artikler på Wikipedia som er klassifisert som minst gode artikler. Men vi bruker også nyhetsartikler, bøker og andre generiske tekster for å samle eksempler på hvordan ordet "concerto" kan brukes i en setning. Til høyre for hver setning finner du en lenke ut pil som sender deg til kilden til setningen, hvor du får tilgang til hele teksten og konteksten for den presenterte eksempelsinnen. Dette kan være nyttig fordi noen ord noen ganger kan være vanskelig å forstå med bare en setning for kontekst, mens hele artikkelen eller teksten kan hjelpe deg med å få innsikt i hvordan du bruker ordet "concerto".