Eksempelsetninger.com

Eksempelsetninger for astronom

Her kan du finne et stort utvalg av eksempelsetninger for ordet astronom, eller med andre ord setninger som kan hjelpe deg å lære å bruke astronom i en setning. Å lære å bruke et ord i setninger kan være veldig nyttig, for eksempel når det gjelder å lære å bruke ordet i en setning, i hvilken kontekst ordet kan brukes så vel som å lære den sanne betydningen av ordet "astronom".

Astronom i en setning

Her nedenfor finner du flere setninger som illustrerer hvordan du bruker ordet astronom i en setning.


 1. Han gjorde seg bemerket som vitenskapshistoriker og astronom.


 2. I et observatorium studerer en astronom noe ved skrivebordet sitt.


 3. Bhaskara (født 1114, død 1185) var en indisk matematiker og astronom.


 4. Som astronom var Taqī al-Dīn godt kjent med optikk og oppførselen til lys.


 5. Sokolovbreen har sitt navn etter en russisk astronom ved Pulkovo-observatoriet.


 6. Tsutomu Hioki (日置 努) er en japansk astronom og en profilert oppdager av asteroider.


 7. To måneder senere ble forventningene bekreftet av en astronom utenfor himmelpolitiet.


 8. Seiji Ueda (japansk: 上田 清二, født 1952) er en japansk astronom og oppdager av asteroider.


 9. Han gikk på 1700-tallet for å være de franske kinajesuitters beste astronom og historiker.


 10. Carl Fredrik Fearnley (født 1818 i Fredrikshald, død 1890 i Kristiania) var en norsk astronom.


 11. Yoshikane Mizuno (水野 義兼, født 1954) er en japansk astronom og en profilert oppdager av asteroider.


 12. Hans ledsager ble legbroren Janos Sajnovics, også han en astronom men samtidig noe av en lingvist.


 13. Som astronom gjorde han flere oppdagelser bla Messier objektene M32, M36 og M38 og en del asterioder.


 14. Foreningen tildelte hver astronom en 15 graders region av Dyrekretsen for å søke etter den manglende planeten.


 15. I 1926 var det en astronom i Berlin som mente at det ville gå mot global nedkjøling, men at det var langt unna.


 16. Et effektivt utdanningssystem ble innført, takket være John Herschel, en astronom som levde i Kappkolonien fra 1834 til 1838.


 17. I Tyskland mente astronom og jesuittprest Christopher Scheiner å ha observert solflekkene på et tidligere tidspunkt enn Galilei.


 18. Encyclopaedia of Islam gir ingen omtale av hans etnisitet, men omtaler ham som [...] den viktigste astronom i det Ottomanske Tyrkia.


 19. Den kinesiske astronomihistorikeren Xi Zezong har hevdet at Gan De, en kinesisk astronom, oppdaget en av Jupiters måner i år 362 f.Kr.


 20. De tidligste kjente observasjonene av Merkur stammer fra MUL.APIN-tavler, og ble mest sannsynlig laget av en assyrisk astronom rundt 14.


 21. Dette tok bort en innvending fra astronom Tyge Brahe om at Kopernikus' forslag til et kolossalt stort univers ville medføre at stjernene ble urimelig store.


 22. Muḥammad ibn Mūsā al-Khwārizmī (persisk محمد بن موسى خوارزمي) (født ca 790 i det som nå er Usbekistan, død ca 840) var en persisk matematiker, astronom, astrolog og geograf.


 23. Han var en engelsk matematiker, fysiker, astronom, alkymist, kjemiker, oppfinner, og naturfilosof som er allment betraktet som en av tidenes største forskere og matematikere.


 24. Han var tidligere lege og var nå astronom og venn av både Johannes Kepler og Galileo Galilei, og klarte å legge grunnlagene for en astronomisk encyklopedi før han døde i 1630.


 25. Han ble etterfølger etter den nettopp avdøde jesuittpater og astronom Johann Schreck (pater Terrentius) som hadde fått i oppdrag å reformere og modifisere den kinesiske kalender.


 26. Hjulpet av ung aspirerende astronom, Carina, forsøker Jack og Henry å finne Trident of Poseidon, ettersom de begge trenger dens kraft til å bli kvitt forbannelser knyttet til havet.


 27. I 499 brukte Aryabhata, en matematiker og astronom fra den klassiske tiden for den indiske matematikken og astronomien, en modell som beregnet Jupiters periode som 4 332,2722 dager, eller 11,86 år.


 28. Når det gjelder bildet av astronomen er det ut fra maleriet uavklart om han er en empirisk astronom altså en moderne vitenskapsmann, eller en gammeldags horoskopmaker altså en astrolog eller spåmann.

Forrige og neste ord i databasen

‹‹ astronaut astronomen ››

Generell informasjon om "astronom" eksempelsetninger

Eksempelsetningene for ordet astronom som vi presenterer på dette nettstedet, stammer fra forskjellige offisielle kilder. For eksempel er en av våre kilder artikler på Wikipedia som er klassifisert som minst gode artikler. Men vi bruker også nyhetsartikler, bøker og andre generiske tekster for å samle eksempler på hvordan ordet "astronom" kan brukes i en setning. Til høyre for hver setning finner du en lenke ut pil som sender deg til kilden til setningen, hvor du får tilgang til hele teksten og konteksten for den presenterte eksempelsinnen. Dette kan være nyttig fordi noen ord noen ganger kan være vanskelig å forstå med bare en setning for kontekst, mens hele artikkelen eller teksten kan hjelpe deg med å få innsikt i hvordan du bruker ordet "astronom".