Eksempelsetninger.com

Eksempelsetninger for æresborger

Her kan du finne et stort utvalg av eksempelsetninger for ordet æresborger, eller med andre ord setninger som kan hjelpe deg å lære å bruke æresborger i en setning. Å lære å bruke et ord i setninger kan være veldig nyttig, for eksempel når det gjelder å lære å bruke ordet i en setning, i hvilken kontekst ordet kan brukes så vel som å lære den sanne betydningen av ordet "æresborger". I tillegg viser vi også hvordan ulike bøyninger av æresborger kan brukes, bøyningene som vi også har eksempelsetninger på er: æresborgerskap. Hvis du klikker på bøyningen av æresborger som du er interessert i, kommer du til listen over eksempelsetninger for den aktuelle formen.

Æresborger i en setning

Her nedenfor finner du flere setninger som illustrerer hvordan du bruker ordet æresborger i en setning.


  1. Luxembourg by utnevnte ham i 1949 som æresborger.


  2. Han ble tatt opp i Rettskafne blant nasjonene i 1982 og han ble æresborger av Israel i 1994.


  3. Lied ble også æresborger av Russland for å ha reddet ut russiske skip fra Hamburg ved utbruddet av første verdenskrig.


  4. Churchill fikk en rekke æresbevisninger etter krigen og han ble som den første noensinne utnevnt til æresborger av USA.


  5. I 2009 ble han dekorert med nasjonalordenen Meritul Sportiv Clasa a II-a, og samme år ble han æresborger av Sighișoara.


  6. Som resultat av denne monarkistiske bevegelsen (legitimister) ble emigranten Otto fra 1931 til 1938 utnevnt til æresborger av 1 603 østerrikske kommuner.


  7. I 1985 ble han æresborger av Buenos Aires, og i 2008 ble den internasjonale flyplassen i fødebyen Mar del Plata omdøpt til International Airport Astor Piazzolla.


  8. I 1971 ble Thor Heyerdahl utnevnt til æresborger av Larvik, og har også fått den videregående skolen i Larvik oppkalt etter seg, Thor Heyerdahl videregående skole.


  9. I 1798 medlem av Kungliga Vetenskapsakademien, i 1803 fikk han Wiens gyldne Salvatormedalje, i 1804 ble han æresborger av Wien, i 1805 opptatt i Conservatoire i Paris.

Æresborgerskap i en setning

Æresborgerskap er en bøyningsform av æresborger, nedenfor finner du eksempelsetninger for æresborgerskap.


  1. I 1889 fikk han æresborgerskap i Hamburg, fram til 1948 den eneste som var født i byen.

Forrige og neste ord i databasen

‹‹ ærerikt æresdoktor ››

Generell informasjon om "æresborger" eksempelsetninger

Eksempelsetningene for ordet æresborger som vi presenterer på dette nettstedet, stammer fra forskjellige offisielle kilder. For eksempel er en av våre kilder artikler på Wikipedia som er klassifisert som minst gode artikler. Men vi bruker også nyhetsartikler, bøker og andre generiske tekster for å samle eksempler på hvordan ordet "æresborger" kan brukes i en setning. Til høyre for hver setning finner du en lenke ut pil som sender deg til kilden til setningen, hvor du får tilgang til hele teksten og konteksten for den presenterte eksempelsinnen. Dette kan være nyttig fordi noen ord noen ganger kan være vanskelig å forstå med bare en setning for kontekst, mens hele artikkelen eller teksten kan hjelpe deg med å få innsikt i hvordan du bruker ordet "æresborger".